I am only passionately curious

"Laat je niet verrassen door het onverwachte, maar omarm het met de kracht van toegepaste improvisatie".

Ben je op zoek naar manieren om de communicatievaardigheden, creativiteit en flexibiliteit van jezelf of je team te verbeteren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Onze trainingen zijn gebaseerd op de principes van toegepaste improvisatie en bieden praktische oefeningen en tools die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en op de werkvloer. Lees verder om meer te ontdekken over de voordelen van toegepaste improvisatie en hoe onze trainingen hierop inspelen.

Wat is Toegepaste Improvisatie?

Toegepaste improvisatie is het gebruik van improvisatietechnieken en principes in verschillende contexten om creativiteit, innovatie en collaboratieve vaardigheden te bevorderen. Het kan worden toegepast in diverse gebieden, zoals theater, muziek, dans, comedy, bedrijfsleven, onderwijs en gezondheidszorg.

Bij toegepaste improvisatie gaat het erom dat mensen leren om flexibeler te zijn in het denken en handelen, en om op een effectieve manier te reageren op onverwachte situaties en uitdagingen. Het kan ook helpen om het vertrouwen te vergroten en communicatievaardigheden te verbeteren.

In een zakelijke context kan toegepaste improvisatie bijvoorbeeld worden gebruikt om teambuilding te bevorderen, leiderschap en managementvaardigheden te ontwikkelen, en klantenservice te verbeteren. In de gezondheidszorg kan het worden gebruikt om het empathisch vermogen van zorgverleners te vergroten en patiëntgerichte zorg te bevorderen.


Kortom, toegepaste improvisatie kan worden gezien als een krachtig hulpmiddel om persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren en om problemen op een creatieve en effectieve manier op te lossen.

"In een wereld die constant verandert, is het vermogen om te improviseren de sleutel tot succes."

Mijn achtergrond

Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt koos ik er in 2010 voor om voor de overheid te gaan werken. Coachen en trainen zat in mijn bloed. Wekelijks gaf ik trainingen en coachte ik de mensen waar ik verantwoordelijk voor was. In 2015 koos ik ervoor om beter te worden in dat waar mijn passie lag. Coachen en trainen dus. Ik rondde ongeveer tegelijkertijd een Post HBO professioneel registertrainer en een Post HBO professioneel registercoach af. Uiteindelijk leidde dit tot het stoppen met werken voor een werkgever en het starten van mijn eigen bedrijf. Als trainer en coach bevond ik me veel in het bedrijfsleven. 

Inmiddels is mijn bedrijf gegroeid en coach ik ook ZZP’ers die vastlopen in of willen groeien met hun eigen bedrijf. 

In 2022 kwamen 2 passies bij elkaar. Ik was namelijk al jaren onderdeel van een Improvisatietheater groep. Elke week weer kwam ik stuiterend thuis na een impro les. Ik krijg nou eenmaal veel energie van het spel. Zo ging ik zelf ook improlessen geven aan een toneelgezelschap in de buurt. Ik merkte dat mijn lessen altijd net wat dieper gingen dan de lessen die ik altijd mocht ontvangen. Noem het beroepsdeformatie. Ik gebruikte de impro oefening om de personen in de groep een persoonlijke ontwikkeling door te laten maken. Onverwacht maar wel heel leerzaam. Zowel voor mezelf als de deelnemers. En zo ontdekte ik de toegepaste improvisatie als trainingsvorm. 

Een eye opener. Want nu kon ik de allerleukste hobby combineren met het allerleukste vak. 

Ik koos ervoor om meer te leren over Toegepaste Impro en volgde een training bij F-Act training en coaching. Train de Trainer in de Werkpraktijk. En zo ontstond een nieuwe insteek voor mijn trainingen.

Ik kom graag een keer praten over hoe ik jouw bedrijf en medewerkers verder kan helpen.

"Toegepaste improvisatie is als een parachute: het werkt het best als je het al bij je hebt voordat je het nodig hebt."

De voordelen van Toegepaste Improvisatie

Het bedrijfsleven is altijd in beweging en er zijn vaak onverwachte situaties waarop snel en effectief gereageerd moet worden. Toegepaste improvisatie kan hierbij helpen door het ontwikkelen van flexibele denk- en handelingsvaardigheden. Het zorgt voor een creatieve en open mindset die nodig is om innovatieve oplossingen te bedenken en uit te voeren. Het vergroot ook het vertrouwen van medewerkers in hun eigen kunnen, wat bijdraagt aan een positieve werksfeer.

Tijdens mijn trainingen leer ik deelnemers om improvisatietechnieken toe te passen in diverse bedrijfssituaties. We gaan aan de slag met oefeningen die de communicatie, samenwerking en probleemoplossende vaardigheden versterken. Hierbij ligt de nadruk op het creëren van een veilige omgeving waarin deelnemers vrij kunnen experimenteren en leren van fouten. Het doel is om deelnemers te laten ervaren hoe effectief het is om samen te werken en snel te kunnen inspelen op onverwachte situaties.

Ik hoop dat deze pagina je een goed beeld heeft gegeven van de voordelen van toegepaste improvisatie in het bedrijfsleven. Als je interesse hebt in een training of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Samen kunnen we werken aan een succesvol bedrijf waarin creativiteit en innovatie centraal staan.