, ,

Waarom al die strategische business regels voor jou niet werken.

Focus, Focus. Focus! Hard werken, weten wie je doelgroep is en knallen. Er is maar 1 manier om succesvol te worden en als je maar wat loopt te flierefluiten dan gaat het je nooit lukken. ūü§ģ

Je kent die uitspraken vast. Allemaal van succesvolle mensen. Of van mensen die denken dat die manier van werken hun succes gaat brengen. Maar niks in jou gaat daar echt op AAN. Je hebt het nodig. Om te klooien. Om te fladderen. Terwijl je steeds maar denkt dat je moet focussen. Dat je moet doen wat anderen doen. En terwijl je dat probeert en gefrustreerd raakt omdat je het maar niet vol lijkt te houden, is er eigenlijk maar 1 verlangen. En dat is geoorloofd fladderen.

Wat een droom zou dat zijn hè. Fladderen en succesvol ondernemen in één. Het kan. Met beleid en toestemming (van jezelf vooral). 

Kijk, ik ben de laatste om alle technieken en strategieen die voor anderen wel werken als bullshit te bestempelen. Ja, het werkt. √Āls het bij je past. En daar zit dus precies de crux. Er is niet maar 1 manier die voor iedereen werkt. Die gedachte is echt een illusie. Dus laat je vooral niet gek maken door al die briljante stappenplannen die leiden naar jouw succes. Al zou het wel heel handig zijn als het zo simpel zou zijn. In dit artikel laat ik je zien hoe je als multi passionate ruimte maakt voor dat o zo belangrijke gefladder van je. Want dat fladderen maakt jou echt ultiem gelukkig. Je bent niet het type dat dag in, dag uit focust op 1 plan. I feel you. En al die bewezen strategie√ęn hou je steeds maar kort vol. Die interne fladderaar wil er op den duur gewoon echt uit. Dat is niet te stoppen. Als je niet kunt fladderen dan kun je ook niet optimaal functioneren.

3 tips om te voorkomen dat je óf alleen maar fladdert en dus geen resultaten haalt óf alleen maar keihard werkt waardoor je op den duur nergens meer zin in hebt.

1

Zorg dat je weet¬†waar¬†je het voor doet. Heb je hogere¬†doel¬†kraakhelder. Dan is¬†afleiding¬†steeds minder een ding, ‘because you’re on a mission‘. En met hogere doel bedoel ik niet wat je wil bereiken met je business. Maar wat wil je bereiken in je leven. Welke lifestyle zie je voor jezelf. D√°√°r doe je het voor. Elke dag even verbinden met dat doel zorgt ervoor dat het makkelijker is om in actie te komen √©n, misschien nog veel belangrijker, dat je onzinnige shit, die niet bijdraagt aan dat doel, gaat schrappen.

2

Realiseer je dat je het nodig hebt om te fladderen. Dat dat de manier is waarop jij het beste functioneert. En dat het ok√© is (ook al zegt iedereen dat je moet focussen). We verspillen zo enorm veel tijd met voldoen aan “hoe het hoort” dat we gewoon compleet ons eigen geluk uit het oog verliezen. De meeste klanten die bij mij komen zijn stuk gelopen op de regels. Op de strategie√ęn van anderen. Hebben zichzelf steeds maar aangepast en komen uiteindelijk tot de ontdekking dat dat alleen maar frustratie oplevert. Het wordt tijd om het anders te doen. Op jouw manier! Goed en slecht nieuws… Ik begin met het slechte. Je moet het zelf ontdekken. Er is geen voorgekauwd verhaal dat voor iedereen werkt. Het goede nieuws… Je mag het zelf ontdekken. Jouw manier hoeft in de verste verte niet te lijken op de manier van de rest.¬†

Dus ben niet te streng voor jezelf. Jezelf een strategie aanmeten die niet bij je past zorgt uiteindelijk voor een heleboel zinloze fladdermomenten. Zonde. Want wat als fladderen jou juist kan helpen in jouw strategie?

3

Zorg dat je elke dag fladdermomenten toevoegt. Jij bepaalt zelf wanneer. Maar het helpt echt om jezelf toestemming te geven om te fladderen. Daarmee forceer je jezelf niet in een hoek waar je eigenlijk niet wil zitten. Hard werken is helemaal prima. Maar als je alleen maar gefocust bent op hard werken dan is de kans groot dat er een moment komt waarop niks meer stroomt. Weet dan dat je te weinig ruimte hebt genomen voor wat je nodig hebt. It’s all about balance. Focus en fladderen gaan hand in hand. Sterker nog, ze kunnen echt niet zonder elkaar (ook al probeer je dat wel).¬†

Het wordt tijd om al die aangeleerde overtuigingen af te leren en je eigen manier te gaan ontdekken. Het kan echt. Ik ben daar zelf het levende voorbeeld van. En als ik het kan dan kun jij het ook. Weet je echt niet hoe? Denk er dan eens over na om een coach te zoeken die jou begrijpt en die je helpt om jouw bedrijf op jouw manier te runnen. Neem gerust contact met me op. Ik help je met liefde. 

Liefs ♡

 

Misschien vind je dit ook interessant

Bianca Simons

Multi passionate coach en creatieve ondernemer

Gecertificeerd coach en trainer en heeft haar studies afgerond aan de Trainersacademie en bij F-Act. Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van Multi Passionates, ondernemen en Toegepaste Improvisatie.

Bianca Simons

Lees ook