, , , , ,

Hoe zorg je ervoor dat je dag niet voorbij vliegt?

Ineens is de dag voorbij. Terwijl je zou zweren dat een half uur geleden je wekker pas af ging. Herkenbaar? Dit soort dagen heb ik ook heel lang gehad (en heel af en toe heb ik ze nu ook nog). Tijd te weinig, zoveel te doen en dan heb ik het nog niet eens over alles wat je nog zou willen doen maar gewoonweg de tijd niet voor hebt. Alles vraagt aandacht en je zou willen dat er 48 uur in een dag zouden zitten. De grap is, als dat zo zou zijn dan zou je nog steeds het gevoel hebben dat de dag voorbij vliegt. Hoe dat kan? Ik heb daar één helder antwoord op. Je bent té onbewust bezig met je tijd. Je laat je leven. Door je agenda, je gezin, je werk. In dit artikel geef ik je vooral waardevolle tips over hoe je bewuster je dag door komt waardoor je aan het einde van de dag ook echt een voldaan gevoel hebt.

Wellicht overbodig en misschien heb je het al te vaak gehoord en vind je het echt een dooddoener, maar de reden waarom je dagen zo vol zitten is omdat jij zelf de keuze maakt ze zo vol te laten zijn. 

Laat ik de pijn een beetje verzachten. Dit doe je namelijk hoogstwaarschijnlijk onbewust. Omdat je geleerd hebt dat “bezig zijn” a good thing is. Niks doen is voor luie mensen. Druk zijn is hip en nodig om geaccepteerd te worden in de maatschappij. Je wil niet weten hoe gek ik aangekeken word als ik tegen mensen zeg dat mijn agenda zo leeg mogelijk is. “Hoe dan? Maar wat doe je dan de hele dag? Lig je maar wat in je hangmat te niksen?” Dat zijn de vragen die ik vaker dan eens krijg. Het zit zo ingebakken in ons systeem dat we druk moeten zijn. Dat we alleen echt succesvol kunnen zijn als we “geen tijd hebben voor plezier”. De basis van jouw voorbij vliegende dagen is hier gelegd. In ons systeem. Dit kun je veranderen (als je dat wil natuurlijk). En dat doe je in eerste instantie door je bewust te worden van het patroon dat onder jouw drukke dagen ligt. Welke overtuiging is dat? Is het echt waar? Ben je alleen een goed mens als je voor iedereen beschikbaar bent behalve voor jezelf?

Kijk, laten we beginnen bij de belangrijkste stap. En dat is jouw dag indelen zoals jij dat graag zou willen. Niet zoals anderen dat van jou verwachten. Daar zie ik het heel vaak scheef gaan. “Ja, maar ik heb …. beloofd dat”, “Ja,maar mijn werk”, “Ja, maar mijn klanten/kinderen/partner en nog meer van die “ja, maars”. Not helping. Maar goed, dat zijn zaken waarvan we denk ik inmiddels wel weten dat het niet helpend is (toch?). De invulling van jouw dag in handen geven van een ander is in de basis al niet heel handig. 

Maar waar ik het in dit artikel over heb gaat een laagje dieper. Ik betrek The Law of Attraction even erbij. Want dat wat jij verwacht, dat krijg je. Zo simpel is het. Ben jij iemand die zichzelf steeds verteld dat je geen tijd hebt? Dan hèb je ook geen tijd. Roep jij om de haverklap dat je het druk hebt, dan hèb je het ook druk. You get what you prepare for.

Ik schreef een artikel over de basis van de Wet van Aantrekking en dat wat ik nu ga benoemen is een verdieping op dat onderwerp. Namelijk de kracht van bewuste intentie. Esther & Jerry Hicks schreven daar een prachtig boek over. De wonderlijke kracht van bewuste intentie. Een boek dat jou helpt om bewuster te zijn in je leven. 

De kracht van bewuste intentie heeft alles te maken met heel bewust je dag door komen. Dit kun je basic houden maar dit kun je ook toevoegen aan elke stap die je zet. Mijn advies is om het, vooral in het begin, klein en eenvoudig te houden. Meteen all-in gaan zorgt er in de meeste gevallen voor dat je op een zeker moment overprikkeld bent en er mee stopt. Dus hou het simpel. Begin maar eens met 6 weken je dag te beginnen met een bewuste intentie. Niet te moeilijk maar mega effectief. Hoe doe je dat? Ik geef je mijn manier van het zetten van een bewuste intentie.

Start je dag met een bewuste intentie

Je dag starten met een positieve intentie is zo enorm waardevol en effectief. Ik merk dat vooral op momenten waarop ik het niet doe (soms wel weken aan een stuk). Dan neem ik het voor lief en start ik mijn dag gewoon. Check mijn agenda en gaan. Niks bewuste intentie. Dat gaat meestal wel een tijdje goed maar er komt een moment waarop ik weer in die sleur terecht kom en ik me ’s avonds afvraag wat ik nou eigenlijk allemaal gedaan heb. Dat zijn de momenten waarop ik mezelf weer even tot de orde roep en heel bewust aan de slag ga. Ik geef je nu zeker niet het advies om dit “ritueel” soms weken over te slaan (zonde, echt). Het vooral een reminder voor mezelf om dit gewoon, net als tandenpoetsen, elke dag te doen. Het is zo simpel en kost echt belachelijk weinig tijd. Sterker nog, je mag zelf beslissen hoeveel tijd je hiervoor neemt. Van een minuut tot uren. Wat jij wil. Geen excuses dus dat je de tijd niet hebt. Want die heb je wel. Al is het maar tijdens het tanden poetsen.

JA BIANC! Vertel het nou maar. Een hele opbouw naar iets super simpels. Misschien zelfs een anti climax. Maar hier komt ie:

Neem de tijd om je dag te visualiseren. Ik doe dat altijd als ik nog in bed lig. Even een paar minuten de tijd nemen om me voor te stellen hoe mijn dag verloopt. Of eigenlijk, hoe ik wil dat mijn dag verloopt. Een aantal vaste onderdelen van mijn visualisaties: 

  • Mijn dag verloopt ontspannen en ik hou tussen alle afspraken door tijd genoeg over om even te aarden
  • Ik voel me goed en heb energie voor 10 
  • Ik kom alleen maar vriendelijke mensen tegen en alles loopt precies zoals ik dat wil

 

Alles wat je visualiseert is in de tegenwoordige tijd. Alsof het al zo is. Doe je dat niet? En zeg je bijvoorbeeld “Ik ga me goed voelen” dan ligt het “goed voelen” in de toekomst. En wet van aantrekkingtechnisch zal het daar dan ook blijven. Dus haal het naar het nu en maak het zo uitgebreid als je zelf wilt. 

Ik verklap nu iets aan je. Want heel soms heb ik wel eens een afspraak staan waar ik geen zin in heb. Dan visualiseer ik me dat die persoon me een berichtje stuurt met de mededeling dat de afspraak niet door kan gaan. En ECHT! Het werkt ALTIJD! Love that. 

Het leven kan in de basis heel simpel zijn . Ik zeg daarmee zeker niet dat het altijd simpel is. Heel soms kost het mij ook moeite om positief te blijven. Maar ik zal elke dag opnieuw doen wat ik kan doen. En dit is misschien wel de belangrijkste en meest effectieve stap. Niet moeilijk en heel effectief dus.

Ik zou het trouwens supertof vinden als je me laat weten hoe dit voor jou werkt. Dus stuur me zeker een berichtje als je het met me wil delen.

 

Liefs ♡

Misschien vind je dit ook interessant

Bianca Simons

Multi passionate coach en creatieve ondernemer

Gecertificeerd coach en trainer en heeft haar studies afgerond aan de Trainersacademie en bij F-Act. Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van Multi Passionates, ondernemen en Toegepaste Improvisatie.

Bianca Simons

Lees ook