, , ,

De Wet van aantrekking, hoe werkt dat nou precies?

Ik duik even terug in de tijd. want zo ongeveer mijn hele leven voelde ik aan alles dat het makkelijker kon. Anders. Dat er een manier was die het leven stukken makkelijker zou maken. Little did I know. Hoe meer ik leerde hoe meer ik leerde dat er steeds meer te leren is (read that again). Maar goed, ik voelde dus aan alles dat dat wat ik geleerd had niet compleet was. Er mistte iets. Geen idee wat. Tot ik in 2010 een boekentip kreeg. En dat boek veranderde alles. ALLES!

Ja Bianca, 1 boek dat je hele leven verandert, geloof je het zelf? Hear me out. Natuurlijk is er niet 1 boek dat ineens een heel leven verandert. Maar, dit boek heeft wel aangezet tot lifechanging beslissingen. Ik kreeg van een vriendin de tip om The Secret van Rhonda Byrne te lezen. waarschijnlijk ken je het boek, heb je het zelfs gelezen of heb je ervan gehoord. Mocht het compleet nieuw voor je zijn dan hoop ik dat ik met dit artikel dat lifechanging moment bij jou kan creëren. 

Je denkt nu vast “dat heb ik al zo vaak gehoord! Wat een onzin.” Maar wist je dat onze hersenen geloven wat wij ze vertellen? Daar hoef je geen speciale trucjes voor uit te halen. Dus het verhaal dat jij jezelf verteld, de overtuigingen die je hebt over jezelf, die hoeven niet waar te zijn om te geloven. Dus hoe vaker jij jezelf vertelt dat je gewoon niet consistent kunt zijn (om welke reden dan ook), hoe meer je dat gaat geloven en hoe meer je er naar gaat handelen. Heel kort door de bocht is het dus een kwestie van jezelf een ander verhaal vertellen. Probeer het maar eens. Als je in de ochtend wakker wordt neem dan even de tijd om jouw ideale dag te visualiseren. Deze hele kleine oefening kan al life changing zijn.

Even heel kort door de bocht een samenvatting van het boek in 1 zin. “Als je gelooft dat het anders kan dan zul je alles kunnen veranderen”. Ik ga je ook meteen uit de droom helpen. Dit is NIET waar. Waarom schrijf ik dan over dit boek? Nou simpel, het heeft mij laten zien dat er inderdaad meer is. Dat ik inderdaad iets gemist heb. Iets wat we op school niet leren. Maar wat wel essentieel kan zijn voor een vrij en gelukkig leven.

Dit boek leerde mij over iets dat “Wet van Aantrekking” heet. De jaren die volgde hield ik me vast aan “If you can believe it you can create it”. 

Maar zoals ik al zei is het niet zo simpel als het lijkt. Want alleen geloven en denken gaat niet genoeg zijn. Laat ik bij het begin beginnen. De Wet van Aantrekking is een van de drie eeuwige universele wetten en zegt:

DAT WAT OVEREENKOMT MET ZICHZELF WORDT AANGETROKKEN.

Om de drie universele wetten helemaal te begrijpen zul je eerst deze wet moeten begrijpen. Dus ik zal in dit artikel niet uitwijden over de andere twee wetten. Bovenstaande is kort samen te vatten als “soort zoekt soort”. Ik leg het ook vaak uit als een radiozender. Stel je voor je wilt graag luisteren naar Radio 3FM. Om die zender te kunnen ontvangen zul je moeten afstemmen op de uitzendfrequentie van die zender. Simpel en logisch toch? Heb je de juiste frequentie dan kun je de uitzending ontvangen die je zou willen luisteren. Wil je andere muziek luisteren dan zul je een andere frequentie moeten kiezen. Je kunt niet je radio afstemmen op Radio 3FM en dan verwachten dat je de uitzending van Q Music ontvangt. Ook dat is logisch?

Maar ergens lijken we dit alleen te begrijpen als het gaat om radiozenders. Terwijl dit dus echt voor alles geldt. ALLES! Wil je een vreugdevol en gelukkig leven dan zul je daar jouw frequentie op af moeten stemmen. Wil je een rijk leven dan moet je daar ook je frequentie op afstemmen. Maar ik zie het wekelijks nog gebeuren. Mensen die graag willen leven in overvloed maar hun frequentie op tekort hebben staan. Dat is gek. Zolas ik al zei, je kunt niet afstemmen op 3FM en Q-Music verwachten. Je kunt dus ook niet vanuit tekort en frustratie en rijk en vervuld leven creëeren.

Afstemmen op de frequentie van je verlangen

Dus als ik het heel simpel maak betekent dat dat je dus moet afstemmen op de frequentie van je verlangen. Dat je, als je bijvoorbeeld het verlangen hebt om heel fit en energiek te zijn, je nu heel fit en energiek moet gaan voelen. Ik weet dat veel mensen hier afhaken. Maar laat je eens uitdagen want daar waar je weerstand zit daar zit je groei. Kijk, je gaat je never nooit fit en energiek voelen als je dat wil creëren vanuit je joggingpak op de bank met alleen de energie om een pizza te bestellen. Daar zijn we het over eens (toch?). Als jij meer aan wil trekken van je verlangen dan zul je dat alleen maar doen vanuit de frequentie waarin je verlangen zich bevindt.

Dus gooi je energie omhoog. Probeer het eens. Wat heb je te verliezen? Ik daag je uit. Ik maakte een online 21 daags programma waarmee je binnen no time je frequentie omhoog krijgt. Elke dag tips en opdrachten die je daarbij helpen. Ik beloof je dat je resultaat gaat krijgen. Sterker nog, ik ben er zo zeker van dat ik je gewoon je geld terug geef als je na 21 dagen meedoen geen resultaat hebt ervaren (moet je het natuurlijk wel geprobeerd hebben).

Wat heb je te verliezen?

De Wet van Aantrekking is natuurlijk veel meer dan alleen dit artikel. Daarom zal ik er zekere meer over gaan schrijven. Wat mij heel erg geholpen heeft zijn de boeken van Abraham Hicks en dat met name het boek “De Wet van Aantrekking”. Dat is een boek uit een serie van 3 en eigenlijk zijn ze alledrie heel waardevol. Ik deel ze graag met je.

Misschien vind je dit ook interessant

Bianca Simons

Multi passionate coach en creatieve ondernemer

Gecertificeerd coach en trainer en heeft haar studies afgerond aan de Trainersacademie en bij F-Act. Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van Multi Passionates, ondernemen en Toegepaste Improvisatie.

Bianca Simons

Lees ook